Meniu
Cos cumparaturi

Garantia produselor Juki

Condiții generale de acordare a garanției
SC Badenis Trading SRL în calitate de vânzător al produselor asigură garanția produselor achiziționate de dumneavoastră.
Vă rugăm să luați la cunoștință dispozițiile prezentului Certificat de Garanție și să păstrați factura de achiziție pentru eventuale reclamații privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamație vă rugăm să ne trimiteți o sesizare în scris la adresa: office@badenis.ro.
Informațiile privind compoziția și instrucțiunile de curățare și întreținere a produselor se găsesc pe eticheta produselor si in manualul de utilizare. Acestea sunt specifice fiecărui tip de produs.
Vă rugăm să consultați eticheta si manualul de utilizare pentru a identifica modalitățile de întreținere/curățare specifice fiecărui tip de produs. În condiții normale de utilizare produsele sunt garantate pentru orice defect de fabricație pe o perioada egală cu durata medie de utilizare.
Pentru acordarea garanției vă rugăm să consultați si să respectați instrucțiunile de curățare și întreținere specifice fiecărui produs.
Garanția devine inaplicabilă și Badenis Trading nu poate fi făcută răspunzătoare de niciun fel de defect ce poate apărea datorită:
- procesului de curățare/spălare/întreținere care nu respectă instrucțiunile specifice fiecărui produs indicate conform celor de mai sus;
- depozitării sau utilizării produselor în condiții de umiditate;
- decolorării ca urmare a expunerii la soare sau alte surse puternice de căldură;
- deteriorării;
- reparării sau modificării făcute de persoane neautorizate;
- uzurii normale a produsului;
- utilizării în condiții improprii, incorecte de către consumator altele decât cele pentru care produsul a fost proiectat.

Termen de garantie
Badenis Trading acordă consumatorului o garanție legală în conformitate cu prevederile OUG NR 140/2021 cu modificarile si completarile ulterioare, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora si cu cele ale Ordonanței de Guvern nr. 21/1992 privind protecția consumatorului.
Garanţia de conformitate şi comercială a produselor este de 24 luni de la data livrarii pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoanele juridice. Termenul de garanţie curge de la data vânzării produsului şi se prelungeşte cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defecţiunea produsului până la data repunerii acestuia în uz.
În cazul neconformității produsului consumatorul are dreptul de a solicita Badenis Trading repararea produsului, înlocuirea acestuia sau restituirea contravalorii aferente produsului. În cazul unei reclamații Badenis Trading poate repara produsul, înlocui cu unul identic sau dacă acesta nu este disponibil în stoc cu un alt produs cu posibilitatea plății sau restituirii unei diferențe de preț.
Daca Badenis Trading constată că produsul nu poate fi reparat va proceda la înlocuirea acestuia. În cazul în care produsul nu este disponibil iar consumatorul nu dorește înlocuirea produsului defect cu un alt produs, Badenis Trading va rambursa consumatorului contravaloarea produsului în termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii reclamației scrise și a produsului în cauză.
Orice măsură reparatorie nu poate depăși 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunoștința Badenis Trading lipsa de conformitate a produsului.
Deteriorările produselor cum ar fi de exemplu: zgârieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunoștința Badenis Trading în momentul recepționării produsului de către consumator în vederea acordării garanției nu sunt acoperite de garanție. Intervențiile neautorizate asupra produsului nerespectarea instrucțiunilor de întreținere și curățare precum și utilizarea acestuia în alte condiții decât cele pentru care a fost conceput conduce la anularea garanției.
Spălarea produselor cu apă sau în mașina de spălat, curățarea cu detergenți de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc și are ca urmare pierderea garanției.
Deteriorările apărute ca urmare a contactului cu apă, zăpadă, solvenți, combustibili, nisip, smoală, bitumul moale sau alte materiale corozive nu sunt acoperite de garanție.
Produsele pot fi confecționate parțial sau în întregime prin manufacturare și ca urmare poate prezenta mici diferențe sau neregularități. Acestea nu constituie defecte de fabricație si sunt un indiciu al autenticității.
Umplerea excesivă a rezervoarelor și depășirea greutății maxime admise duce la deteriorarea acestora și implicit la pierderea garanției.

Intretinerea produselor
Va rugam sa respectati instructiunile de utilizare. 
Articolele cu fete din piele presata se curata cu o carpa moale sau cu o perie fina. Petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa moale din bumbac inmuiata in solutie de detergent lichid dizolvat in apa, detergentul nu trebuie sa contina clor sau inalbitori şi trebuie sa aiba concentratia de 1-2 %.
Este contraindicata aplicarea unei solutii de detergent lichid direct pe produsul cu fete din piele, deoarece poate decolora, lasa pete sau distruge in intregime produsul.  
Articolele din piele ecologica se curata de praf cu o carpa uscata. Petele pot fi indepartate cu o carpa inmuiata in solutie de detergent lichid dizolvat in apa. Detergentul nu trebuie sa contina clor sau inalbitori şi trebuie sa aiba concentratia de 1-2 %.  
Produsele cu fete din lac, piele metalizata sau lacuite se curata cu o carpa moale, uscata.  
Daca s-a realizat curatarea produselor cu solutie de detergent lichid dizolvat in apa acestea se vor usca natural la temperatura camerei.  
Nu fortati uscarea la radiator, foc, uscator de par sau alta sursa directa de caldura. 
Important! 
Va rugam sa respectati instructiunile de intretinere corespunzatoare produsului mentionate in documentele insotitoare ale acestuia. In situatia nerespectarii acestora se pierd drepturile aferente perioadei de garantie. 
In urma oricarei interventii de reparare a produselor se va pierde garantia.
Garantia se acorda produselor care prezinta deficiente neimputabile consumatorului. Defectele aparute ca urmare a uzurii fizice sunt excluse din garantie.
Utilizarea sau intretinerea incorecta a produsului, precum si disconfortul nu angajeaza raspunderea Badenis Trading.
Nerespectarea acestor instructiuni duce la pierderea automata a garantiei.
Certificatul de Garantie se poate descarca aici: Certificat Garantie